Informatie voor nieuwe studenten

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding doe je via Studielink.nl. Meer informatie over inschrijven voor de opleiding vind je op Fontys.nl. Daarna krijg je van de opleiding binnen twee werkweken een uitnodiging voor de studiekeuzecheck.

Kosten

Het collegegeld kun je voor jezelf berekenen met de collegegeldmeter. Reken daarnaast op kosten voor onder andere boeken, readers en excursies.

Studiefinanciering

Studiefinanciering zoals een lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs en collegegeldkrediet vraag je aan bij DUO.nl.  

Software en hardware

Zie Alles over ICT over computergebruik bij Fontys. Surfspot.nl levert studenten goedkope software en hardware (zie flyer). 

Voor iedere student is Office 365 gratis beschikbaar. Hier staat meer informatie. Je kunt het Office 2016 pakket vanaf daar ook downloaden en installeren.

Boekenlijst

Literatuurlijsten en overige studiebenodigdheden voor de Nederlandstalige opleidingen worden voor het begin van het studiejaar (eind juli) op deze website gepubliceerd. De boekenlijsten voor de Engelstalige bachelors ILS en CE DBC vind je via deze link. Studievereniging #CLUBACI kan korting voor je regelen. Neem ook een kijkje in de ACI-e-library waar een aantal studieboeken (gratis) verkrijgbaar zijn. Klik hier voor een overzicht van veelgebruikte boeken bij de verschillende opleidingen van Fontys ACI.

Introductie & eerste collegeweek

Van 20 augustus tot en met 24 augustus 2018 word jij als nieuwe ACI student uitgenodigd om deel te nemen aan de Fontys ACI introductieweek. Wij nemen je mee op een reis vol avontuur. Als inwoner zal je kennis maken met je nieuwe studiegenoten en de stad waar het de komende jaren allemaal gaat gebeuren voor jou. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. We hebben de beste gidsen uit de regio voor jullie geregeld, echte locals die jou de ins en outs van het mooie Brabantse Tilburg laten zien. 

Fontys Connect & N@tschool

Specifieke opleidingsinformatie (o.a. jaaragenda en studiegids) voor studenten CE en CO International Event, Music & Entertainment-studenten en CE Digital Business Concepts  is te vinden op Fontys Connect (inloggen op Fontys.nl). Info over inloggen vind je bij de FAQ (rechtsboven).

Studenten van International Lifestyle Studies vinden die informatie op N@tschool. (inloggen vereist)

Klassenlijsten

Eind augustus worden de klassenlijsten van de opleidingen CE en CO IEMES en CE DBC op Fontys Connect geplaatst (inloggen vereist).

Decanen

Decanen, studentpsychologen en het Fontys Studie Loopbaan Centrum zijn bereikbaar via istudent@fontys.nl of 08850-82222.

Toelatingstoetsen havo/vwo

Heb je een havo of vwo-diploma maar voldoe je niet aan nadere vooropleidingseisen? Dan heb je bij Fontys een extra kans om toegelaten te worden door het maken van één of meerdere toelatingstoetsen. Bij het succesvol behalen van de toets krijg je een certificaat waarmee je alsnog toelaatbaar bent voor de opleiding van jouw keuze. Kijk voor meer informatie over de toelatingstoesten op Fontys.nl.

Andere vragen?

Kijk of het antwoord gegeven wordt bij de Frequently Asked Questions (zie rechtsboven). Zo niet mail dan acistudent@fontys.nl.