CO IEMES

Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies

Bij CO IEMES word je opgeleid tot communicatieprofessional die op een conceptmatige en creatieve manier omgaat met communicatievraagstukken uit de creatieve industrie. Je leert creatieve communicatieconcepten en communicatieformats te ontwikkelen die tot de verbeelding spreken. Je voert opdrachten uit voor festivals, radio, televisie, pretparken, cultuurpodia en/of de film- en de game-industrie. Onze afgestudeerden zie je terug bij communicatie- en evenementenbureaus, tv-producenten, cultuurpodia, pretparken maar ook bij organisaties die behoefte hebben aan creatieve communicatieprofessionals.

Employability, eigenaarschap en individuele profilering zijn de elementen waarop wij ons onderwijs bouwen. Studenten gaan aan de slag op drie gebieden: het verwerven van actuele en praktische kennis,, het bouwen van een professioneel netwerk (Work) en het werken aan persoonlijke groei (Personality). Ieder gebied heeft zijn eigen speerpunten, maar altijd in de context van de creatieve industrie. Een deel van je studie kun je in het buitenland doen. In de afstudeerfase studeer je samen met internationale exchange studenten.

CO IEMES legt de nadruk op communicatie, conceptontwikkeling en creativiteit. Daarbij krijg je alle onderwerpen die horen bij het profiel van een communicatieprofessional. Docenten uit het werkveld leren je de verschillende branches van de creatieve industrie van binnenuit kennen. Het onderwijs bestaat uit een mix van colleges en groepsprojecten. Daarnaast maak je vanaf het eerste jaar meters in de beroepspraktijk. We vinden het belangrijk dat je jezelf op persoonlijk en professioneel gebied ontwikkelt tot een zelfverzekerde communicatieprofessional.

De opleiding verwacht dat je het beste uit jezelf haalt. We verwachten dat je gaat samenwerken met anderen en dat je de regie neemt over je eigen studie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je zo vroeg mogelijk in de opleiding start met het opbouwen van een netwerk in de creatieve industrie. Studenten die kiezen voor CO IEMES hebben een passie voor communicatie en creativiteit en zijn bereid hard te werken om in de creatieve industrie verder te komen.

Tijdens de opleiding hebben studenten de mogelijkheid om zich extra in te zetten voor diverse projecten en zich hiermee te specialiseren in een bepaald vakgebied. In onderstaand filmpje interviewde student Anouk van Zanten, die deelneemt aan het excelletietraject IEMES TV, Vato Gonzalez en MC Tjen.