CO IEMES

Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies

Bij CO IEMES word je opgeleid tot communicatieprofessional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de event-, music- & entertainmentindustrie. Je leert creatieve communicatieconcepten en -formats te ontwikkelen die tot de verbeelding spreken. Je doet opdrachten voor festivals, radio, televisie, pretparken, theaters, de film- en de game-industrie. Onze afgestudeerden zie je onder andere terug bij communicatie- en evementenbureaus, innovatieve startups, tv-producenten en themaparken, maar ook bij banken of bij de overheid.

CO IEMES legt de nadruk op creativiteit, conceptontwikkeling en media design. Daarbij krijg je alle onderwerpen die horen bij het profiel van communicatieprofessional.
Docenten uit de praktijk leren je de evenementen-, muziek- en entertainmentbranche van binnenuit kennen. Het onderwijs bestaat uit een mix van colleges en groepsprojecten. Daarnaast maak je vanaf jaar 1 meters in de praktijk. We vinden het belangrijk dat je jezelf op persoonlijk en professioneel gebied ontwikkelt tot een zelfverzekerde young professional.
De opleiding leidt op tot de graad van Bachelor of Arts met als extra aantekening 'IEMES'.

De opleiding verwacht dat je je best doet om boven de middelmaat uit te stijgen. Bij IEMES volg je een opleiding die midden in de wereld staat. IEMES is meer dan studeren alleen. Vrijwilligerswerk op festivals, eigen events opzetten, je eigen theater organiseren of je eigen band managen: dát maakt je een topstudent. De overeenkomst tussen IEMES-studenten is dat zij hun dromen najagen en een concept, dienst of product willen neerzetten waar ze trots op zijn!

Tijdens de opleiding hebben excellente studenten de mogelijkheid om zich extra in te zetten voor diverse projecten en zich hiermee te specialiseren in een bepaald vakgebied. In onderstaand filmpje interviewde student Anouk van Zanten, die deelneemt aan het excelletietraject IEMES TV, Vato Gonzalez en MC Tjen.

Let op: in studiejaar 2019 - 2020 starten wij met de  Engelstalige bachelor Communication - International Event, Music & Entertainment Studies. Check Fontys.edu.