What's Happening: Verbondenheid kenmerkt de sfeer onder alumni ILS

Talisa Ong is bij International Lifestyle Studies medeverantwoordelijk voor het alumni beleid. Afgelopen vrijdag was het derde Alumni Event in Bank15. Talisa blikt terug op een geslaagde editie.

Bank15 in Tilburg vormde vrijdag 3 november het decor voor het derde Alumni Event van ILS. Op het programma stonden interessante sprekers, lekker eten en tijd om bij te kletsen. Deze avond vol inspiratie, die werd gepresenteerd door Rudy van Belkom, trok zo’n zeventig alumni en docenten.

Eerste spreker was Tom Palmaerts, gevierd Vlaams trendresearcher en eigenaar van trendbureau Trendwolves. Geanimeerd vertelde hij over hoe hij zelf na zijn studie zijn weg vond in het trendlandschap. Tom drukte ons op het hart vooral niet te geloven in één toekomst, maar te durven kijken naar verschillende perspectieven. Daarna was het woord aan Els Dragt, die op originele wijze haar boek How To Research Trends presenteerde. Stilzitten en zomaar luisteren was er niet bij. Nee, Els stelde bij ieder hoofdstuk van haar boek een vraag. Daarvoor moest iedereen in beweging komen en zich over de zaal verspreidden. Een heel toffe manier van interactie creëren met je publiek!

Natuurlijk was er ook gelegenheid om uitgebreid bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Oude bekenden zochten elkaar op tijdens een walking dinner langs verschillende food-ondernemers die onderdak heb gevonden in Bank15. Van heerlijke tosti’s ging het naar Afghaanse hapjes en broodjes per centimeter. Vanzelfsprekend werden tijdens deze culinaire traktatie nieuwe connecties gelegd.

De avond kon niet eindigen zonder het officiële afscheid van Cécile Cremer, één van de eerste alumni van ILS en founder van de Future Union. Na drie jaar neemt ze afscheid om zich verder te concentreren op haar eigen bedrijf Wandering the Future. Met veel plezier nemen Jochem van Alphen en ik het stokje van haar over. Natuurlijk, de presentatie van Tom Palmaerts was interessant en het eten was lekker, toch was dat niet wat het derde Alumni Event zo geslaagd maakte. Het was de sfeer onder de oud-ILS’ers die bijzonder is. Alle alumni voelen zich verbonden, zelfs als ze niet in hetzelfde jaar zijn afgestudeerd. De Future Union draagt voor velen bij aan hun ontwikkeling als young professional en dat is iets om trots op te zijn. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie!

Beeld Bala Media