Studenten IEMES organiseren Paaspop Academy

Studenten van de opleidingen International Event, Music & Entertainment Studies (CE en CO IEMES) organiseerden onlangs voor de zesde keer de conferentie Paaspop Academy. Ze deden dat namens Event Academy Tilburg. Het thema van dit jaar was ‘Bewustzijn’. Paaspop Academy is een conferentie voor innovatie en ontmoetingen voor onderwijs, overheid en ondernemers.

Onderwerpen als duurzaamheid, verspilling en food kwamen uitgebreid aan de orde tijdens de conferentie voorafgaand aan Paaspop. Bezoekers konden genieten van een nieuw concept waarin de interactie tussen de drie o’s, namelijk onderwijs, overheid en ondernemers centraal stond. Er vonden verschillende activiteiten tegelijkertijd plaats, waardoor bezoekers hun eigen programma konden invullen. Zo was er de mogelijkheid om te luisteren naar de verhalen van verschillende sprekers, met aansluitend een sofasessie om nog dieper in gesprek te gaan. Ook was er de gelegenheid om te praten met specialisten in vakgebieden die aansluiten bij het thema ‘Bewustzijn’ en was er een stagemarkt, waar matches tussen ondernemers en studenten zijn gemaakt.

Voor de organiserende studenten was het erg leerzaam. CO IEMES student Emma van Berkel: ‘Door alle verschillende activiteiten heb ik er veel uit kunnen halen voor mezelf en veel inspiratie op kunnen doen.’ CE IEMES student Laura van den Bosch vult aan: ‘Een evenement organiseren binnen een leerzame, gemoedelijke en fijne organisatie als Paaspop is echt geweldig. Ik heb niet alleen mega veel geleerd, maar ook veel mensen leren kennen.’ Volgens Laura is de organisatie erg tevreden met de geboekte resultaten. ‘Deze zouden niet bereikt zijn zonder de bijdrage van de partners en alle vrijwilligers. Via deze weg willen zij partners, vrijwilligers en bezoekers dan ook bedanken voor hun bijdrage. Tot volgend jaar!’