Studenten Fontys ACI met eigen ruimte en panels op Amsterdam Dance Event 2017

Studenten van Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) uit Tilburg zijn dit jaar met een eigen ruimte vertegenwoordigd op het prestigieuze Amsterdam Dance Event (ADE). Van 18 tot en met 20 oktober verzorgen ze er een serie workshops over relevante thema’s in de dance-industrie.

De ruimte en de workshops zijn onderdeel van ADE University, de subconferentie voor studenten en jonge professionals van ’s werelds grootste danceconferentie annex –festival. Sinds vorig jaar is Fontys ACI educatiepartner van ADE University. Als onderdeel van de samenwerking mochten studenten van ACI’s minor Dance Industry onlangs hun eigen ideeën voor een programma-onderdeel pitchen aan ADE. Drie van de in totaal vijf adviezen werden aangenomen. Het gaat om Engelstalige workshops over merchandising, mentale gezondheid van dj’s en partnerships met merken in de dance.

Volkshotel
ADE University vindt dit jaar plaats in het Volkshotel. De subconferentie krijgt een dynamischer karakter dan in de voorbije jaren, waarbij deelnemers na de workshops Amsterdam in trekken. Per fiets gaan ze in groepen langs bij dancebedrijven, -evenementen en andere ADE-onderdelen. De ACI-studenten fungeren daarbij als gids. De samenwerking tussen Fontys ACI en ADE strekt zich uit over meer subconferenties en studenten. Naast diverse stagiairs die al maanden bezig zijn met de voorbereiding en productie van ADE, gaan tijdens de vijfdaagse in oktober tal van eerste- en tweedejaars studenten meehelpen achter de schermen.

Het 22e Amsterdam Dance Event vindt plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober. Er worden ongeveer 350.000 bezoekers uit heel de wereld verwacht, onder wie duizenden dj’s en andere danceprofessionals.

Minor Dance Industry
De minor Dance Industry leidt hbo-studenten op die een ambitie hebben in de specialistische, dynamische branche van de elektronische dansmuziek, op het gebied van communicatie en commerciële economie. Deelnemers aan de minor leren een dancebedrijf te vertegenwoordigen en te werken binnen de bedrijfsidentiteit en die van de dancecultuur. Studenten leren daarnaast, op basis van grondig onderzoek, innovatieve, succesvolle danceproducten te ontwikkelen en vermarkten voor de branche.  Dit alles gebeurt in een nauwe, uitdagende samenwerking met relevante spelers uit diverse geledingen van de dance-industrie. Zoals Amsterdam Dance Event, Sonar Festival, Poppodium 013, David Lewis Productions en diverse (bekende) dj’s en/of hun managers. Vanaf komend semester is de minor Dance Industry opgenomen in Kies Op Maat, de landelijke etalage van minoren.