Studenten DBC versneld naar master Tilburg University

Studenten van de hbo-opleiding Commerciële Economie - Digital Business Concepts (CE DBC) van Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) kunnen vanaf volgend studiejaar versneld doorstromen naar de master Communicatie- en Informatiewetenschappen van Tilburg University. Ze kunnen de premaster al in het vierde jaar van hun opleiding volgen zodat ze zonder studievertraging kunnen starten met de master.

Studenten Commerciële Economie - Digital Business Concepts (CE DBC)  kunnen de premaster tijdens hun vierde studiejaar in plaats van de minor volgen. De studenten die de premaster succesvol afsluiten zijn direct toelaatbaar voor drie tracks aan de master Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) aan Tilburg University. Die tracks zijn Data Science Business and Governance (DSBG), New Media design (NMD) en Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (BDM).

De CE DBC studenten die hiervoor in aanmerking willen komen, mogen geen studieachterstand hebben en moeten al in het tweede jaar solliciteren voor dit traject. Vervolgens gaan ze in jaar drie op stage en volgen ze de advanced courses (specialisatiemodules uit het vierde jaar). In het laatste en afsluitende jaar volgen ze de premaster en hun afstudeerstage.

CE DBC teamleider Rick van de Ven is trots op de samenwerking met de universiteit. ‘We zijn blij dat we in Tilburg zo’n mooie en kwalitatief goede opleiding hebben gevonden om bij aan te sluiten. De samenwerking tussen Fontys ACI en Tilburg University is belangrijk voor zowel onze studenten als voor ons in het kader van talentontwikkeling en kennisdeling. Wij hebben er vertrouwen in dat deze combinatie voor onze studenten een meerwaarde biedt op de arbeidsmarkt.’

In september start er al een kleine groep studenten met de premaster. CE DBC-student Luc van Acht is één van hen. Waarom heeft hij zich aangemeld? ‘Iedereen kent de uitspraak ‘Kennis is macht’ van Francis Bacon. Onlangs heb ik een toevoeging op deze versie gehoord die naar mijn mening beter aansluit op de realiteit: Kennis is macht, kennis delen is kracht. Dat is reden waarom ik deze premaster wil gaan volgen. Ik wil meer kennis vergaren op het gebied van hoe je in de huidige samenleving het beste kennis en informatie kunt delen. Het doorstoomtraject is een prachtig initiatief en geeft mij de kans om er nu al achter te komen welke vorm van informatie- en kennisdeling het beste bij mij past. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om mijn afstudeerstage straks beter af te stemmen op het beroep dat ik later ga beoefenen.’