John Music genomineerd voor Denk Groter Prijs

Het IEMES excellentietraject John Music is genomineerd voor de Denk Groter Prijs van Fontys Hogescholen. De studenten van John Music helpen, ondersteunen en adviseren artiesten en bedrijven in de muziekindustrie.

Veel studenten van de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies (EMES) willen in de muziekindustrie gaan werken. Bij John Music krijgen tweedejaarsstudenten de kans om onder begeleiding ervaring op te doen in hun toekomstige vakgebied. John Music is door en voor excellente studenten opgezet en is bedoeld om artiesten en bedrijven binnen de muziekindustrie in allerlei voorkomende situaties te kunnen ondersteunen. Concreet gezien kan John Music helpen met organiseren van projecten, communicatie, branding, conceptontwikkeling, campagnes en alles wat de artiest nodig heeft.

Vierdejaarsstudent en teamcoach Stephanie Meens nomineerde John Music om twee redenen. De eerste is het succes van het traject. ‘We hebben er afgelopen jaren voor gezorgd dat we opdrachtgevers hadden zoals Jett Rebel, Extrema, Gigstarter, Amber Gomaa en nog een tiental andere acts. Onze opdrachtgevers zijn zo enthousiast over onze bijdrage dat ze volgend jaar door met ons willen gaan. Dat is toch super te gek?’ De tweede reden is emotioneler. John Music is in 2013 namelijk opgericht door IEMES-studente Joyce Dijkgraaf. In 2015 kwam Joyce om het leven bij een auto-ongeluk. Stephanie: ‘Tijdens haar begrafenis heb ik beloofd dat ik ervoor ging zorgen dat ze trots kon zijn op John Music en dat wij het beste excellentietraject ooit zouden worden. In juni 2016 ben ik gestart als teamcoach om ervoor te zorgen dat het traject top ging lopen. We hebben het afgelopen jaar gigantisch hard gewerkt. Ik weet zeker dat Joyce trots op ons is.’

Alle Fontysstudenten en –medewerkers mogen stemmen. Dat kan hier. De winnaar wordt op 28 augustus bekend gemaakt.

Lees meer over de Fontys Denk Groter Prijs.