ILS verzorgt trendtours, trendlab en workshops tijdens Dutch Design Week

Traditiegetrouw zijn studenten en docenten International Lifestyle Studies (ILS) actief tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Bezoekers van de designbeurs kunnen meelopen met een trendtour, de trends bestuderen in het TrendLab of een trendworkshop volgen van trenddocente Els Dragt.

Trendtours
Vanaf zondag 22 oktober tot en met zondag 29 oktober zijn er dagelijks trendtours die geleid worden door tweedejaarsstudenten International Lifestyle Studies, onderdeel van Fontys Academy for Creative Industries in Tlburg. Vernieuwende ontwerpen van DDW-exposanten worden tijdens deze tours gekoppeld aan de belangrijkste trends in de samenleving. De tours vertrekken vanuit het Klokgebouw (hal 2) en beginnen om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Vooraf aanmelden is mogelijk op de website waar de studenten ook bloggen en vloggen. Bekijk de aftermovie van vorig jaar. (tekst loopt door na filmpje)

Workshop How to Research Trends
ILS-docent Els Dragt geeft tijdens samen met studenten ILS een actieve Engelstalige workshop waarbij bezoekers door te kijken naar vernieuwende ontwerpen leren om onderliggende trends in de samenleving te signaleren. Een onderdeel hierbij is het zelf trends spotten bij DDW. Vervolgens worden deze trends gezamelijk geanalyseerd. Deze workshop is gebaseerd op de trendmethode die wordt gebruikt bij de opleiding International Lifestyle Studies en is recentelijk gepubliceerd in een Engelstalig boek met de titel 'How to Research Trends' bij uitgeverij BIS Publishers.

De workshop is op donderdag 26 oktober en zaterdag 28 oktober tussen 13.00 en 16.30 uur. Graag vooraf aanmelden bij e.dragt@fontys.nl.

Trendlab
Daarnaast werken de studenten tijdens DDW in het TrendLab waar ze opvallende manifestaties tijdens de DDW vertalen naar trends. Bezoekers kunnen meekijken door de ogen van een trendwatcher. In het TrendLab worden ook de trends die behandeld zijn tijdens de trendtours verder toegelicht en wordt ingegaan op hoe deze ingezet kunnen worden om te komen tot inspirerende lifestyleconcepten.

De activiteiten van ILS tijdens DDW zijn ook te volgen op Facebook en Instagram.