Eindexpo minor Design360

Vorige week vond de eindexpositie plaats van de Minor360. De minor staat in het teken van de designer in you! In een half jaar werken studenten aan een personal expedition, design expedition en het How to reach a million traject.

In de personal expedition gaat het voornamelijk over de experimenteren fase. Onderdompeling in verschillende technieken waarbij de focus ligt op autonoom werk. Door deze experimenterende expeditie aan te gaan, komen studenten tot de ontdekking wat materiaal en techniek vanuit design met je doet. Vervolgens nemen zij de resultaten mee in het personaliseren hun eigen design skills en vaardigheden die in de eindexpositie individueel worden getoond.

In de design expedition wordt er onderzoek gedaan naar design om vanuit theorie en diepgang extra gelaagdheid aan te brengen. Dit zorgt voor onder andere verdieping in design research en concepting. Met deze knowhow werken ze in de laatste tien weken van de minor naar de minor360 eindexpositie toe. Middels design sprints gaan studenten gefaseerd aan de slag om hun How to Reach A Million te bereiken. Het concreet maken, ontwerpvraag ontwikkelen, analyse, onderzoek, prototypen en testen zijn fases die studenten doorlopen om vervolgens om te zetten naar design.

In totaal werden er op vrijdag 26 januari achtien exposities getoond in het Trendlab van Fontys ACI aan de Nieuwlandstraat in Tilburg. De ruimte werd optimaal benut door de studenten zodat ze met trots de projecten konden presenteren. Ook werden hun personal design skills en vaardigheden getoond. In het personal gedeelte was het mooi om te zien dat het innerlijke creatief vuurtje (een passie, een interesse, etc) in iedere student werd vertaald naar persoonlijk design waarin authenticiteit zichtbaar werd.

Lees meer over de minor Design360