Drie nieuwe partners voor minor Dance Industry

Een nieuw semester, een nieuw begin. Voor Fontys ACI’s minor Dance Industry in Tilburg betekent dat drie nieuwe cases, in samenwerking met nieuwe, aansprekende opdrachtgevers. Studenten van de minor gaan de komende maanden intensief aan de slag met uitdagingen vanuit Front Of House, de danceproducers-afdeling van de Rockacademie en het label Can You Feel It.

Na de introductie van de minor begint de nieuwe groep al snel met de eerste case, voor Front Of House (FOH). Dit is het samenwerkingsverband tussen 5 van de grootste Brabantse dancefestivals: Eye4Dance, First Vision, Intents, Par-T en WiSH Events.

Voor FOH ontwikkelen de studenten een ‘Front of House Sessie’, een netwerk- en informatiebijeenkomst voor professionals in de dancebranche. Iedere projectgroep ontwikkelt hiervoor een compleet uitgewerkt concept, waarna het winnende idee wordt gerealiseerd. De studenten gaan tevens ook op bezoek bij de Front Of House Sessie, en ze mogen mee werken achter de schermen.

Voor de tweede case van de minor ontwikkelen de studenten een eigen event, in samenwerking met de afdeling EMP (Electronic Music Production) van de Rockacademie. Onder begeleiding van de minor-coaches krijgen ze de kans alles van A tot Z te verzorgen, van de communicatie tot het programma en de productie. Er worden verschillende commissies opgezet, waar de studenten zelf een rol kunnen kiezen die het best bij hen past. Van productie tot marketing en van programmering tot controlling.

De derde case geeft studenten de kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij de release van een nieuwe dancetrack. Tegenwoordig is het erg lastig om als klein label een grote hit te scoren. Tijdens deze case gaan de studenten daar iets op verzinnen. Ze schrijven een strategisch advies voor het platenlabel Can You Feel It, waarin de studenten aan alle aspecten van een release zullen moeten denken. Can You Feel It is het label van de bekende dj/producer Funkerman.

Er wordt veel creativiteit van de studenten gevraagd. Zo mogen ze bedenken hoe een release zo veel mogelijk aandacht genereert, maar moeten ze ook rekening houden met de financiële mogelijkheden van een kleiner label.

Deze drie cases vormen het hart van de inspirerende minor Dance Industry. Voor de danceprofessional in spé worden de cases zo uitdagend en leerzaam mogelijk gemaakt. Zo krijgen de studenten echt een goed beeld van de industrie en alle mogelijke beroepen in de dance.

De inschrijvingen voor semester 1 van volgend studiejaar gaan ook weer open in februari, dus zorg ervoor dat je er snel bij bent. De minor is inmiddels ook te vinden in Kies Op Maat.