Gamificiation Business

Minor Gamification Business

Let op: In het eerste semester van 2018 zal deze minor NIET uitgevoerd worden.

Bedrijven zien steeds meer het belang in van games en gamification, waardoor er een grote behoefte is aan specialisten met kennis van de businesskant van de game industrie. Tijdens de minor Gamification Business leer je om gamificatie en gameontwikkeling in een commerciële context te plaatsen en om de vaardigheden en theorie toe te passen in een multifunctionele werkomgeving waarmee je jezelf kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt. Je gaat in een multifunctioneel team aan de slag met de levensvatbaarheid van real life producten.

Het programma van deze minor komt tot stand in samenwerking met (internationale) bedrijven uit de game industrie. Vertegenwoordigers van deze bedrijven verzorgen daarnaast een reeks relevante gastcolleges. Tijdens de minor kun je beginnen met een startup of je eigen concept ontwikkelen.

Voorbeelden van gamification in diverse vakgebieden zijn:

  • Applied gameontwikkeling van een student met een medische major.
  • Studenten pedagogiek ontwikkelen een game voor het onderwijs.
  • Journalistiek- of communicatiestudenten ontwikkelen esports.
  • Mediastudenten ontwikkelen tv-formats.

De minor Gamification Business vindt plaats in het ProtoPlay Game Lab in Eindhoven.

Kijk op deze website voor meer informatie over de minor, zoals toelatingseisen of literatuurlijsten. Je kunt je hier ook aanmelden.

Meer weten? Mail: minorgamificationbusiness@fontys.nl

Werk van de studenten

Als student kom je in aanraking met verschillende opdrachtgevers. Zo hebben we de kennis en kunde van de minor Gamification Business al ingezet in de muziekindustrie, de gezondheidszorg, binnen pretparken en op nog vele andere manieren. Hieronder vind je enkele voorbeelden van studentenwerk.