Dance Industry

Minor Dance Industry

Inhoud

De minor Dance Industry leidt studenten op die een ambitie hebben in de specialistische, dynamische branche van de elektronische dansmuziek, op het gebied van communicatie en commerciële economie. Te denken valt aan beroepen als eventontwikkelaar, (online) marketeer, labelmedewerker, artiestenmanager en boeker.

Deelnemers aan de minor leren een dancebedrijf te vertegenwoordigen en te werken binnen de bedrijfsidentiteit en die van de dancecultuur. Studenten leren daarnaast, op basis van grondig onderzoek, innovatieve, succesvolle danceproducten te ontwikkelen en vermarkten voor de branche.

Dit alles gebeurt in een nauwe, uitdagende samenwerking met relevante spelers uit diverse geledingen van de dance-industrie. Zoals Amsterdam Dance Event, Sonar Festival, 013, David Lewis Productions en diverse (bekende) dj’s en/of hun managers.

Inhoudelijke thema’s zijn onder meer:

  • Geschiedenis en werking van de internationale dance-industrie
  • Marketing en communicatie in de dance
  • Muziek(geschiedenis) en artiesten(management)
  • Juridische aspecten van de dance-industrie
  • Dance-events (concept-ontwikkeling, vormgeving en productie)
  • Partnerships en sponsoring​ binnen de dance

Praktische informatie en toelaatbaarheid

De voertaal van de minor Dance Industry is Nederlands, maar er wordt gewerkt met internationale opdrachtgevers. Locatie: Dutch Dance Industry Lab, gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350, Tilburg.

Studenten met een opleiding in commerciële economie, communicatie, vrijetijdsstudies, media- en entertainment zijn direct toelaatbaar. Voor overige studenten geldt dat ze hun geschiktheid moeten aantonen via een CV en motivatiebrief. Vanzelfsprekend is affiniteit met de branche van de elektronische dansmuziek een pre, aangezien het programma zich hier volledig op richt. Kernvakken die van pas komen bij deelname zijn onder meer marketing & communicatie, muziek & entertainment en onderzoek.

Contact

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Contactpersoon is minor-coördinator Mark van Bergen: mark.vanbergen@fontys.nl of 06-51163576. Voor algemene vragen kan ook contact worden opgenomen via aci-minordanceindustry@fontys.nl. Meer informatie vind je op Fontys Connect (inloggen vereist), Facebook of Twitter. Of kijk in de studiegids hiernaast.