Event


Minor Event

Zo! En dan nu in de praktijk.

 
Na twee jaar theorie en projecten krijg je nu de kans om een professioneel evenement te organiseren. We dagen je uit om je kennis en kunde om te zetten van theorie naar praktijk. Hiernaast zie je een foto van een tweeweken durend sportevenement in Burkino Fasso georganiseerd door minor studenten m.b.v. vele sponsoren en subsidies.
 

Vond je Sensation en The Love Parade ook zulke fantastische feesten? Ook nieuwsgierig naar de Miljonairsfair of de IAA? Heb je op het journaal gezien dat Amsterdam half plat ligt voor de Hiswa? Wist je dat Kassel door de Documenta omgetoverd is naar een stad van avant-garde? Fame al beleefd? Carnaval gevierd?

 
Wist je dat deze evenementen maanden voorbereiding vergen? Dat de voorbereiding van de volgende editie vaak al bezig is terwijl de editie van dit jaar nog moet plaatsvinden? Nieuwsgierig naar het werk achter de schermen? Wat is de visie achter een event? Wat moet je kennen, kunnen en zijn? Hoe organiseer je een event? Op deze en nog veel meer vragen ga je antwoorden zoeken tijdens de Minor Event van IEMES.
 

Doelen van de Minor Event:

De Minor Event heeft 2 doelen centraal staan:
  • Events in hun maatschappelijke en economische omgeving/context:
    Het kunnen plaatsen van events vanuit de begrippen eventmarketing en de beleveniseconomie, waarbij de behoeften en beleving van de afnemer/gebruiker (probleemhebber, eigenaar, opdrachtgever) centraal staan.
  • Events van context naar praktijk:
    Het (projectmatig) kunnen (helpen) bedenken, ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van publieksevenementen en zakelijke evenementen (B-to-B, B-to-C).
Deze doelen zijn zo ontwikkeld dat ze een bijdrage leveren aan de competentieontwikkeling van verschillende bacheloropleidingen en dat ze te realiseren zijn binnen verschillende HBO-beroepscontexten.

 

Practische informatie:

Opzet en programma
De minor wordt in blokvorm aangeboden gedurende 1 semester. De studiebelasting is 840 uur en wordt gewaardeerd met 30 ECTS. De Minor bestaat uit een vijf modules opgebouwd uit een aantal thematische bijeenkomsten en een praktijkmodule. De module ‘Basismodule Commerciële Economie’ is een inleidende module en verplicht voor studenten met een niet economische achtergrond. Inhoud;

Basismodule economie
Thema's:
Inleiding marketing
Inleiding algemene economie
Inleiding bedrijfseconomische aspecten

Strategisch Event Management
Thema:
Events als strategische keuze

De Omgeving
Thema's:
De eventbranche
Event- en experience marketing
Publieksevenementen

Communicatie
Thema's:
Marketingcommunicatie
Communiceren in de praktijk: extern en intern

 

 

 

 

 


Rechten en plichten
Thema's:
De rol van de overheid: vergunningen en veiligheid
Juridische aspecten van events

Geld en beheer
Thema's:
Projectmanagement: theorie
Financiering en sponsoring
Budgetteren
Logistiek

Praktijkproject
Het projectmatig ontwikkelen, opzetten, uitvoeren en evalueren van een evenement.

Lesplaats
Tilburg

Portal
Op Fontys Connect is de inhoudelijke informatie over de minor event te vinden.

Deelnemers
De minor event staat alleen open voor studenten van Fontys ACI. Stuur een mail naar minorevent@fontys.nl indien je geen ACI-student bent maar wel belangstelling hebt.