Graduation Show International Lifestyle Studies

New Energy, Graduation Expo ILS

Er is een nieuwe generatie trendonderzoekers en conceptontwikkelaars opgestaan. Op donderdag 31 augustus 2017 exposeren afgestudeerden International Lifestyle Studies (ILS) hun afstudeerwerk tijdens de Graduation Expo in de Concertzaal aan de Schouwburgring in Tilburg. Voorafgaand aan de expo is er een interessant programma voor vakgenoten.

Na een welkomstwoord door onderwijsmanager Anja Sparidaans zullen Quentijn Wulffers en Rudy van Belkom tijdens hun Trend Talk ingaan op het thema New Energy. Wulffers richt zich op een identiteitsonderzoek in relatie tot emancipatie van de LGBTQ-community (LGBTQ = Lesbian Gay Bisexual Transgender Queer/Questioning). Er is behoefte aan nieuwe rolmodellen.
Veranderende behoeften, vragen om nieuwe oplossingen. Maar hoe komen deze oplossingen tot stand? En op welke wijze kun je hier als organisatie op anticiperen? Op basis van de trendlezing zal docent Concepting Rudy van Belkom ingaan op de wijze waarop conceptdenken een bijdrage kan leveren aan toekomstbestendige oplossingen die bijdragen aan de kwaliteit van leven.

Trenddocent Els Dragt houdt vervolgens een lezing met als titel ‘How To Research Trends?’ Bij ILS houden studenten zich vier jaar lang bezig met het verkennen van trends op een gestructureerde manier. Els Dragt neemt je in haar presentatie in sneltreinvaart mee door de drie fases van trendonderzoek. Ja, jij kunt het ook leren!

Going for gold. Dat is wat alle afstudeerders van ILS doen. Ze hebben niet alleen het beste uit hun studie proberen te halen, maar willen ook na hun opleiding uitblinken. Tijdens de Graduation Show wordt bekend gemaakt welke afstudeerder daar in de laatste maanden van de opleiding al in geslaagd is. De winnaar van de Gouden Meesterproef, een prijs voor de beste afstudeerscriptie, wordt door docent communicatie Paul Geerts geïnterviewd op het podium.

Aansluitend kan de Graduation Expo bezocht worden. Hier wordt het werk van de afgestudeerden International Lifestyle Studies tentoongesteld. Waar vorig jaar vooral het toekomstdenken en de oproep voor meer positiviteit centraal stond, gaat het dit jaar over concrete ideeën die de toekomst beter maken. Aandacht voor kwaliteit van leven, concrete conceptontwikkeling en inspireren staan voorop bij de afstudeerwerken die getoond worden. Het zijn stuk voor stuk goede ideeën die gericht zijn op het beter en ‘lichter’ maken van de wereld.

Aanmelden kan hier.

Programma:

19.30 uur: Welcome | Anja Sparidaans
19.40 uur: Trend Talk A New Energy | Quentijn Wulffers & Rudy van Belkom
20.00 uur: How To Research Trends | Els Dragt
20.15 uur: Going For Gold | Paul Geerts
20.30 uur: Drink + Graduation Expo

Location: Theaters Tilburg, Concertzaal, Louis Bouwmeesterplein 1 in Tilburg. 

(English version)

BOOM! There they are: a new generation of trend researchers and concept creators that make the world a brighter place. They love to dream, but also believe in measurable results. They have optimistic hearts and fearless voices. They have the mind of a researcher and the heart of an artist. They are more than ready to share their energy and help brands and organisations to develop products and services that are socially responsible, sustainable or even spiritual.
 
Curious what their work looks like? You are more than welcome to visit A New Energy, the Graduation Expo of Fontys International Lifestyle Studies, Thursday 31 August.

Location: Theaters Tilburg, Concertzaal, Louis Bouwmeesterplein 1 in Tilburg. Like to visit? Complete the form here.
 
19.30 Welcome | Anja Sparidaans
19.40 Trend Talk A New Energy | Quentijn Wulffers & Rudy van Belkom
20.00 How To Research Trends | Els Dragt
20.15 Going For Gold | Paul Geerts
20.30 Drink + Graduation Expo